Ugrás a tartalomhoz

Admiralty Arch (Admiralitás-boltív)

Az Admiralty Arch nevét a közeli Királyi Tengerészet Főhadiszállásáról kapta, pedig az épületnek nincs semmilyen tengerészeti vonatkozása. Az Admiralty Arch-ot Viktória királynő dicsőségére emeltette fia, VII. Edward. A masszív hármas kapuzat terveit 1910-ben Sir Aston Webb készítette.

Bár VII. Edward nem élte meg az építkezés 1911-es befejezését, az Admiraty Arch-on latin felirat állít neki emléket: „ANNO DECIMO EDWARDI SEPTIMI REGIS VICTORIAE REGINAE CIVES GRATISSIMI MDCCCCX", azaz „Edward király uralkodásának 10. évében Viktória királynőnek a hálás polgároktól 1910."

Az Admiralty Arch hivatali épület, mely alatt a Trafalgar térről a Mallra juthatunk. 2000-ben a miniszterelnöki hivatal egyes részei költöztek ide a Whitehallból.

Az épület érdekesség az Admiralty Arch „orra”, amely egy apró, orr alakú kiugrás hét láb magasan a falból. Oka, eredete ismeretlen. A hagyomány szerint ez Napóleon orra, és mivel lóháton közlekedve derékmagasságba esik, aki az ívek alatt átlovagol, fényesíti azt...

Nyitvatartás:

Bármikor megtekinthető

Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:
Nincs információ róla.
Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 25. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.1 (15 voks)

A környék térképe

Közeli állomások

Hozzászólások

Kis érdekesség, hogy a középső kapu azért van mindig zárva ( a fotókon is látható), mert azon kizárólag a királynő mehet át. :)
Az alattvalók csak a szélső kapuk alatt közlekedhetnek.