Ugrás a tartalomhoz

Chislehurst Caves (Chislehurst-i barlangok)

A Chislehurst Caves - mely csupán nevében barlang, valójában emberi kéz alkotta bányarendszer - 22 mérföld (35 km) hosszúságban húzódik Chislehurst, London délkeleti része alatt.

A bánya-rendszer három része, a Druid (ókelta), a Roman (római) és a Saxon (szász), arra a William Nichols, a Brit Archeológiai Társaság alelnöke által 1903-ban kidolgozott elméletre utal, mely szerint a bányákat ezek a népek ásták ki. Annak ellenére, hogy a bányalátogatások során pl. a vélelmezett ókelta oltárt is megtekinthetjük, mindez valószínűleg nem több puszta spekulációnál, hiszen az írott források először 1250-ben említik ezeket a mészkő- és kovakőbányákat, amelyekben egészen az 1830-as évekig folyt bányászat. A bányák funkciója később meglehetősen változatosan alakult: az 1900-as évektől már turista-látványosságként működött.

Emellett az első világháborúban lőszerraktárnak, majd a harmincas években gombatermesztő telepként használták. A második világháború idején, 1940. szeptemberétől – London bombázása miatt – légópince rendszerként működött. Mivel több londoni kerületből könnyen elérhető volt, így volt időszak, mikor 15.000 „lakosa”, villanyvilágítása, kórháza és kápolnája is volt.

Az 1960-as és 70-es években olyan előadók adtak itt koncertet, mint a Status Quo, Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin. A bánya egyes járataiban forgatták pl. a Labirintus nevű valóságshow-t vagy a Doctor Who című sorozat néhány epizódját.

Cím: Chislehurst, Old Hill, London BR7 5NB
Telefon: +44 20 8467 3264

Nyitvatartás:

Szerdától vasárnapig, valamint iskolai szünet alatt és Bank Holiday napjain 10.00-16.00 között.

Zárva tart: december 24-28. között.

Idegenvezetés:

Óránként indulnak a 45 perces túrák.

Akadálymentesítettség:
Nincs információ róla.

Belépőjegy:
  • Felnőtt belépő: £5.00
  • Kedvezményes belépő: £3.00 (5-16 év között, felnőtt kíséretében és 60 év felett)
  • Gyermek belépő: ingyenes (5 éves kor alatt)

London Pass kedvezmény:

£5 megtakarítás*
  • Ingyenes belépés

Tudj meg többet a London Pass-ról...

* a jelölt megtakarítás egy London Pass-t birtokló felnőtt személyre értendő.

Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 26. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.3 (3 voks)

A környék térképe