Ugrás a tartalomhoz

City Cruises Thames River Cruise sétahajóival a Temzén

A temzei sétahajózás kétségtelenül az egyik legpihentetőbb módja, hogy London nevezetességeinek nagy részét a sétahajók nyitott fedélzetéről vagy - rossz idő esetén - a panorámaablakok mögül megcsodáld.

Ha a Big Ben árnyékában, a Westminster Apátságtól néhány lépésre levő Westminster-mólónál szállsz hajóra, a folyó túloldalán láthatod a County Hall épületét, mely jelenleg a London Aquariumnak ad otthont, és kicsit arrébb a Millennium Kereket, vagy ahogy inkább ismert, a London Eye-t.

Áthaladva a Hungerford gyalogos hidak és a Charing Cross vasúti híd alatt, feltűnik a déli parton a Royal Festival Hall és az OXO Torony, az északi oldalon pedig először a Kleopátra tűjeként emlegetett obeliszk, majd – a Waterloo-híd és a Blackfriars-hidak között – a Somerset House és London pénzügyi központja, a City.

A lenyűgöző vonalú Millenniumi Gyalogoshídnál észak felé pillantva a Szent Pál Székesegyházat, míg délre a Tate Modern Múzeum meghökkentő épületét és a Wannamaker által újjáálmodott Shakespeare Globe Színházat láthatod. A déli partnak a Southwark-híd környéki része a történelmi Southwark, amely folyóparti pubjairól és a harmadik legnagyobb londoni székesegyházról híres.

A London Hídon túl az egyik parton felbukkan a Tower és a Tower-híd világhírű sziluettje, míg a másikon a HMS Belfast nyugdíjas csatahajót csodálhatod meg.

Lejjebb a Temzén a dokkok világa következik: északon a történelmi Wapping és Limehouse, délen a Bermondsey és Rotherhithe. A dokkok nagy része az elmúlt évtizedekben eltűnt, míg a megmaradtak a yachtok és hétvégi hajósok világává vált. De betérhetsz itt olyan híres pubokba is, mint a Mayflower, az Angel és a Grapes.

Amint elérjük a Canary Wharf-ot, a Docklands új kereskedelmi arca tárul elénk: új épületek, mely a kereskedelem és a szórakoztatás céljait szolgálják.

Aztán a történelmi Greenwich következik, ahol olyan nevezetességekbe látogathatsz el, mint a Nemzeti Tengerészeti Múzeum, a híresen gyors klipper, a Cutty Sark (illetve jelenleg csupán annak helye...), a Régi Királyi Obszervatórium, a Királynő Háza, a Legyező Múzeum és még sorolhatnánk.

Cím: Victoria Embankment, London
Telefon: +44 20 7740-0400

Nyitvatartás:

A hajók egész éven át délelőtt 10.00 órától közlekednek 10-30 perces időközökkel. ((A hajókra a Westminster, Waterloo, Tower és Greenwich mólókon szállhatsz fel. Részletes menetrend a honlapon.)

Zárva: december 25.

Idegenvezetés:

Idegenvezetés angol, francia, német, spanyol, kínai és japán nyelven.

Akadálymentesítettség:

Mozgáskorlátozottaknak bejárható.


Belépőjegy:
  • Felnőtt belépő: £13.00
  • Gyermek belépő: £6.50

London Pass kedvezmény:

£13 megtakarítás*
  • Ingyenes belépés
  • Speciális ajánlat

A London Pass birtokosai - az átlagos jegynél kicsit drágább - Red River Rover jegyet vehetnek, mely lehetővé teszi, hogy bármikor ki- beszálljanak a nap folyamán a hajókról. Tudj meg többet a London Pass-ról...

* a jelölt megtakarítás egy London Pass-t birtokló felnőtt személyre értendő.

Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 25. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.5 (13 voks)

A környék térképe

Közeli állomások

Hozzászólások

A hajóúton kellemesen körbe lehet nézni a Temze mentén fekvő látványosságokon (amiből elég sok akad). Az idegenvezetők is elég jól elmondják hogy éppen mit lehet látni. Legalábbis a buszos városnézéshez képest szerintem mindenképpen jobban. Végül Greenwich is nagyon szép - a Királynő házával és az obszervatórium körül elterülő parkkal. Érdekességképp pedig ráállhatsz a greenwichi meridiánra, ami bár nem olyan nagy dolog mint mondjuk az egyenlítő, de ha már ott vagy akkor érdemes kipróbálni :)
Továbbá az ottani park tele van jó fej mókusokkal. Ha viszel magaddal egy kis diákcsemegét akkor akár a kezedből is elveszik a mogyorót. Aztán azon kapod magad hogy 5-6 mókus fog közre :)