Ugrás a tartalomhoz

The Courtauld Gallery (A Courtauld Galéria)

A Courtauld Gallery a londoni művészeti galériák egyik leghíresebbike és legnépszerűbbike. Bár a múzeum elsősorban az impresszionista és posztimpresszionista mesterek munkáinak gyűjteményéről híres, de rengeteg műremek vár itt rád a kora reneszánsztól a XX. századig.

A Courtauld reneszánsz gyűjteményében Lorenzo Lotto és Tintoretto művei mellett megtalálható Botticelli néhány oltárképének egyike is.

A barokk korszakot Rubens képviseli, akinek itt láthatod Tájkép holdfényben, Levétel a keresztről, illetve Idősebb Jan Bruegel családja című képeit.

A XVIII. századi gyűjteményben az angol portréfestészet néhány szép példája kerül kiállításra, így pl. Gainsboroughnak a feleségéről készített megigéző képe vagy Goya egyetlen teljes alakos portréja. Különlegességnek számítanak Tiepolo olajképei is.

Hála Samuel Courtauld gyűjtőszenvedélyének a kiállítás átfogó képet ad az impresszionista francia festészetről Monet-tól és Renoir-tól Seurat-ig és Gauguin-ig. Itt láthatod például Degas „Két táncos a színpadon”, Cézanne „Montagne Sainte-Victoire”, Manet „A Folies-Bergère bárja” vagy Van Gogh „Levágott fülű önarckép” című képeit.

De igen gazdag a Courtauld Gallery rajz-gyűjteménye is. Megcsodálhatod Leonardo da Vinci és Michelangelo, Albrecht Dürer és Pieter Bruegel rajzait, Canaletto, Rubens és Picasso műveit.

Cím: Somerset House, Strand, London WC2R 0RN
Telefon: +44 20 7848-2526

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig 10.00-18.00 (utolsó belépés: 17.30)

Zárva: december 25-26.

Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:

Mozgássérülteknek bejárható.


Belépőjegy:
  • Felnőtt belépő: £6.00
  • Kedvezményes belépő: £4.50 (60 év felettieknek és diákoknak )
  • Gyermek belépő: ingyenes (18 év alatt)

London Pass kedvezmény:

£6 megtakarítás*
  • Ingyenes belépés
  • Speciális ajánlat

A London pass birtokosai a boltban 10%-os kedvezményt kapnak, és 20% kedvezményben részesülnek, ha a Courtauld Gallery Café-ban ebédelnek. Tudj meg többet a London Pass-ról...

* a jelölt megtakarítás egy London Pass-t birtokló felnőtt személyre értendő.

Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 25. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.3 (4 voks)

A környék térképe

Közeli állomások