Ugrás a tartalomhoz

The Foundling Museum

A Foundling Museum – akkor mint Foundling Hospital – eredetileg egyike volt az első londoni árvaházaknak, melyet 1739-ben Thomas Coram hozott létre, és amelyben 1954-ig 27.000 gyermek nőtt fel.

William Hogarth (1697-1764), aki kora ünnepelt művésze, és az árvaház egyik nevelője volt, több művét is az árvaháznak adományozta, hogy a látogatók belépődíjaival támogassa az árvaházat. Így jött létre London első nyilvános művészeti galériája, mely 1768-ban helyet adott a Királyi Művészeti Akadémiának is.

Ez a különleges múzeum – az 1926-ban lerombolt Hospital mellett, egy az 1700-as évek stílusában újjáépített épületben – bemutatja a londoni árvaházak, illetve az itt felnőtt 27.000 gyermek történetét, ezen kívül pedig olyan környezetben állítja ki Hogarth műveit – így a Thomas Coramról festett híres portré – mellett Reynolds, Gainsborough, Wilson, Hayman, Highmore, Roubiliac és Rysbrack műveit, ahogy azt a Hogart korában idelátogatók láthatták.

A Court Room kiállítótermét William Hogarth tervezte az 1740-es években. A gondosan kidolgozott William Wilton-mennyezet, szép festmények és szobrok teszik ezt a szobát igazán pazarrá. A Felügyelő szobájában (Committee Room) az árvaházban nevelkedett John Brownlow lányának XIX. századból származó festményeit nézheted meg. John Brownlow arról vált híressé, hogy Dickens róla mintázta híres regényhősének, Twist Olivernek alakját.

S mindezeken kívül a múzeum emelete ad otthont a legnagyobb George Frideric Handel magángyűjteménynek. Itt található pl. a zeneszerző végrendelete.

Cím: 40 Brunswick Square, London WC1N 1AZ
Telefon: +44 20 7841-3600

Nyitvatartás:

Keddtől szombatig 10.00-17.00, vasárnap 11.00-17.00

Hétfőnként zárva.

Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:
Kerekesszékkel bejárható.

Belépőjegy:
  • Felnőtt belépő: £7.50
  • Kedvezményes belépő: £5.00
  • Gyermek belépő: ingyenes (16 év alatt)

London Pass kedvezmény:

£7.50 megtakarítás*
  • Ingyenes belépés
  • Speciális ajánlat

A London Pass birtokosai £5.99 helyett £3-ért vásárolhatják meg a múzeum prospektus füzetét. Tudj meg többet a London Pass-ról...

* a jelölt megtakarítás egy London Pass-t birtokló felnőtt személyre értendő.

Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 25. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Még nincs voks

A környék térképe

Közeli állomások