Ugrás a tartalomhoz

Gyerekeknek

Natural History Museum (Természettudományi Múzeum)

Natural History Museum grandiózus központi csarnoka

A Natural History Museum óriási gyűjteménye átfogja bolygónk teljes állat- és növényvilágát. Gyönyörködhetünk ezenkívül az ásványok, csodálatos drágakövek világában éppúgy, mint bolygónk vagy az emberi test működésének rejtelmeiben.

London Bicycle Tour Company (Londoni Kerékpártúra Társaság)

Bringával Londonban

Elfáradtál a gyaloglásban? Sportos típus vagy? Ismerd meg London nevezetességeit kerékpár-nyeregből. Vegyél részt egy idegenvezetett bicikli-túrán London utcáin. A túrák a Gabriel's Wharf-tól indulnak, és – elkerülve a forgalmas utcákat – olyan vidékekre visznek el, amit autóból nem láthatsz.

Royal Air Force Museum (Királyi Légierő Múzeuma)

A Repülés Mérföldkövei csarnok

Hendon volt repülőtere ad helyet Anglia legnagyobb repüléssel foglalkozó múzeumának. A repülőtér már a múlté, de a hangárjai lenyűgöző gyűjteményt rejtenek. A múzeumot 1972-ben nyitotta meg a királynő, amely ma már 100 darabszám feletti gépgyűtjeménnyel rendelkezik.

Science Museum (Tudományos Múzeum)

Science Museum

A világ legnagyobb tudományos gyűjteménye, mely átfogja a tudomány valamennyi ágát: a mezőgazdaságot, ipart, repülést és hajózást, az emberi test rejtelmeit, orvostudományt és a természettudomány legkülönbözőbb ágait. Unalmas? Ne gondold!

City Cruises Thames River Cruise sétahajóival a Temzén

Millenium City sétahajó

A temzei sétahajózás kétségtelenül az egyik legpihentetőbb módja, hogy London nevezetességeinek nagy részét a sétahajók nyitott fedélzetéről vagy - rossz idő esetén - a panorámaablakok mögül megcsodáld.

Namco Station

Namco Station

Mit csinálhatsz unatkozó gyermekeiddel egy esős londoni napon? Mivel vesztegesd meg őket, hogy elmenjenek veled múzeumba, városnézésre? A megoldás a Namco Station.

Ebben a háromemeletnyi gyerekparadicsomban nem csupán több mint 150 féle videojátékkal (pl. síelés szimulátorral), játékgépekkel játszhatsz, de kipróbálhatod a 7 biliárdasztal vagy épp a techno bowling-pályák egyikét.

Golden Hinde (Aranyszarvas)

A Golden Hinde orrszobra

A Golden Hinde – a Hét tenger ördögének is nevezett – Sir Francis Drake zászlóshajója volt az 1577 és 1580 közötti földkörüli hajóútján; és egyben az egyetlen hajó, amely – gazdagon megrakva a spanyol hajókról rabolt kincsekkel – visszatért erről az útról.

Jason’s Original Canal Boat Trip (Jason csatorna-hajó utazás)

Jason-féle eredeti csatorna hajó

Ismerd meg Londont új perspektívából! A Jason's Original Canal Boat Trip nevű társaság hagyományos, keskeny hajójával háromnegyedórás vízi utazást tehetsz a Regent's Csatornán, a Kis Velencének nevezett bájos helytől a London Zoo-n keresztül a hétvégi piacairól híres Camden Lockig. És - ha tetszett - akár vissza is... A hajón szakképzett idegenvezető meséli el a csatorna történetét 1800-tól napjainkig.

London Aquarium (London Akvárium)

London Aquarium épülete a Temze parton

A London Aquarium a víz alatti világ egyik legnagyobb és leglátványosabb európai bemutatója, mely 1997. március 31. napján nyitotta meg kapuit. Célja, hogy szórakoztató és egyben tanulságos módon neveljen a természet tiszteletére. Körülbelül 50 akváriumban, 2 millió liternyi vízben mutatja be a folyók, tavak és a világ óceánjainak világát.

Cutty Sark

Cutty Sark

A világ-örökség részét képező Cutty Sark a világ egyik leghíresebb kereskedelmi vitorláshajója. A világ leggyorsabb és legkecsesebb vitorlásainak, a (tea)klippereknek egyetlen épen maradt példánya.