Ugrás a tartalomhoz

Múzeumok

Natural History Museum (Természettudományi Múzeum)

Natural History Museum grandiózus központi csarnoka

A Natural History Museum óriási gyűjteménye átfogja bolygónk teljes állat- és növényvilágát. Gyönyörködhetünk ezenkívül az ásványok, csodálatos drágakövek világában éppúgy, mint bolygónk vagy az emberi test működésének rejtelmeiben.

British Museum (Brit Múzeum)

British Múzeum főbejárata

A londoni British Museum a világ legnagyobb és egyszersmint a legrégebbi történeti múzeumainak egyike. Több mint 13 millió tárgyat őriz a Föld minden sarkából, az őskortól napjainkig. A múzeum legfőbb attrakciói (highlights) száma is 4000!!! 

National Gallery (Nemzeti Képtár)

National Gallery kivilágított épülete

London leghíresebb terén, a Trafalgaron álló művészeti galéria, mely a világ egyik leggazdagabb képtára. 2300 darabos, 1250 és 1900 közötti festménygyűjteményében megtalálhatók a legnagyobb olasz és németalföldi mesterek – pl. Botticelli, Verocchio, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rafaello, Tizian, Rembrandt, Cézanne és Van Gogh – remekművei.

Sherlock Holmes Museum (Sherlock Holmes Múzeum)

Sherlock Holmes Múzeum a Baker Street-en

Sir Arthur Conan Doyle világhírű regényhősei, Sherlock Holmes és Doctor Watson - a regények szerint - a Baker Street 221b szám alatt egy viktoriánus bérházban laktak 1881-1904 között. Az 1815-ben épült házban a legendás regényhős emlékére múzeumot nyitotta, ahol mindent úgy rendeztek be, ahogyan azt a regényekből megismerhettük.

Shakespeare’s Globe Theatre (Globe Színház)

Globe Színház

A Southwark szó déli partot vagy déli rakodópartot jelent, utalva arra, hogy századunk elején még dokkok sora húzódott erre. 1598-ban a polgármester - valójában I. Erzsébet - parancsára a színészeknek el kellett hagyniuk a bal part színházi negyedét. Ekkor rombolták le az ott álló „The Theatre" faépületét is.

Royal Air Force Museum (Királyi Légierő Múzeuma)

A Repülés Mérföldkövei csarnok

Hendon volt repülőtere ad helyet Anglia legnagyobb repüléssel foglalkozó múzeumának. A repülőtér már a múlté, de a hangárjai lenyűgöző gyűjteményt rejtenek. A múzeumot 1972-ben nyitotta meg a királynő, amely ma már 100 darabszám feletti gépgyűtjeménnyel rendelkezik.

Churchill Museum and Cabinet War Rooms (Churchill Múzeum és a Kormány szobái háború alatt)

"Szépséges kórus" a térképszobában

A Cabinet War Rooms Winston Churchill és a brit kormány földalatti hadműveleti központja volt a II. világháború alatt. A miniszterelnök és kormánya ebből a méteres betonburkolattal körbevett bunkerből irányította a brit hadműveleteket 1940 és 1945 között, amikor Londont bombázni kezdte a német hadsereg. A főhadiszállás egy részét lakásnak rendezték be a politikai vezetők és a vezérkar számára.

Tate Britain

Tate Britain

A Tate Britain múzeumot Henry Tate – a híres gyűjtő és cukor-mágnás – alapította 1897-ben, amikor megvásárolta a Millbank-i épületet, mely korábban börtönként funkcionált. Henry Tate – kezdetben saját gyűjteményére alapozva – a brit művészet nemzeti galériáját kívánta létre hozni.

Science Museum (Tudományos Múzeum)

Science Museum

A világ legnagyobb tudományos gyűjteménye, mely átfogja a tudomány valamennyi ágát: a mezőgazdaságot, ipart, repülést és hajózást, az emberi test rejtelmeit, orvostudományt és a természettudomány legkülönbözőbb ágait. Unalmas? Ne gondold!

Royal Mews (Királyi istállók)

Az Arany Állami Hintó

Royal Mews a neve annak a különálló épülettömbnek, amelyben a királyok lovai mellett mintegy negyven királyi díszhintót és autót is őriznek. A vaskerítés arany lándzsahegyei jelzik csupán, hogy ez is királyi épület.