Ugrás a tartalomhoz

Parkok és kertek

Kew Gardens

Kew Garden-i pálmaház

A Kew Gardens vagy más néven a Kew-i Királyi Botanikus Kertek délnyugat Londonban, Richmond és Kew között terül el hatalmas kertjeivel és botanikus üvegházaival. A kert 1840-től funkcionál nemzeti botanikus kertként. A kert nem csupán turista-attrakció, hanem tudományos intézmény is: található itt fontos növénygyűjtemény (mag-bank), az emberiség és a növények kapcsolatát ismertető múzeum, és fél millió kötetes könyvtár egyaránt. 2003. júliusától a kert az UNESCO Világ Örökségének része lett.

St. James’s Park (Szent Jakab-park)

Nárcisz tenger a St. James parkban

A 23 hektáros St. James's Park a londoni királyi parkok közül a legrégebbi. Három palota övezi: a Westminster, ma a Parlament épülete, a St. James's Palace (Szt. Jakab-palota) és a legismertebb, a Buckingham Palace.

Hyde Park

Bérelhető nyugágyak a Hyde parkban

A Hyde Park 140 hektárjával egyike London legnagyobb parkjainak, és egyben a londoni Királyi Parkoknak. A park folytatásában fekszik a Kensington Gardens, mellyel együtt e zöld terület nagyobb, mint a Monacoi hercegség.

Regent's Park (Régensherceg-park)

Regent's Park

Regent's Park (hivatalosan The Regent's Park) – mely egyike a londoni királyi parkoknak – közép London legnagyobb füves, sportolásra alkalmas területe, amely sok más szórakozási, pihenési lehetőséget is kínál.

Golders Green Crematorium (Golders Green Krematórium)

Golders Green Crematorium főbejárata

Nagy-Britannia legrégebbi, egyben a világ egyik legismertebb krematóriumaként emlegetett Golders Green temető 1901-ben, csodaszép parkos környezetben nyitotta meg kapuit. A Sir Ernest George (1839-1922) által tervezett, mauzóleumként is működő temetkezési helyet körülölelő parkba és temetőbe bárki ellátogathat, aki az emlékezés és kegyeletadás mellett élvezni szeretné az itt uralkodó csendet, meghittséget és különleges hangulatot.

Chelsea Physic Garden (Chelsea botanikus kert)

Temze parti fűvészkert

Központi elhelyezkedésének köszönhetően a Chelsea Physic Garden ideális pihenőhelyet nyújt a városnézésben megfáradt turistáknak A kertet – mely London második legrégebbi botanikus kertje – 1673-ban a Gyógyszerészeti Társaság alapította.