Ugrás a tartalomhoz

Parkok és kertek

Kew Gardens

Kew Garden-i pálmaház

A Kew Gardens vagy más néven a Kew-i Királyi Botanikus Kertek délnyugat Londonban, Richmond és Kew között terül el hatalmas kertjeivel és botanikus üvegházaival. A kert 1840-től funkcionál nemzeti botanikus kertként. A kert nem csupán turista-attrakció, hanem tudományos intézmény is: található itt fontos növénygyűjtemény (mag-bank), az emberiség és a növények kapcsolatát ismertető múzeum, és fél millió kötetes könyvtár egyaránt. 2003. júliusától a kert az UNESCO Világ Örökségének része lett.

St. James’s Park (Szent Jakab-park)

Nárcisz tenger a St. James parkban

A 23 hektáros St. James's Park a londoni királyi parkok közül a legrégebbi. Három palota övezi: a Westminster, ma a Parlament épülete, a St. James's Palace (Szt. Jakab-palota) és a legismertebb, a Buckingham Palace.

Regent's Park (Régensherceg-park)

Regent's Park

Regent's Park (hivatalosan The Regent's Park) – mely egyike a londoni királyi parkoknak – közép London legnagyobb füves, sportolásra alkalmas területe, amely sok más szórakozási, pihenési lehetőséget is kínál.

Hyde Park

Bérelhető nyugágyak a Hyde parkban

A Hyde Park 140 hektárjával egyike London legnagyobb parkjainak, és egyben a londoni Királyi Parkoknak. A park folytatásában fekszik a Kensington Gardens, mellyel együtt e zöld terület nagyobb, mint a Monacoi hercegség.

Chelsea Physic Garden (Chelsea botanikus kert)

Temze parti fűvészkert

Központi elhelyezkedésének köszönhetően a Chelsea Physic Garden ideális pihenőhelyet nyújt a városnézésben megfáradt turistáknak A kertet – mely London második legrégebbi botanikus kertje – 1673-ban a Gyógyszerészeti Társaság alapította.

Golders Green Crematorium (Golders Green Krematórium)

Golders Green Crematorium főbejárata

Nagy-Britannia legrégebbi, egyben a világ egyik legismertebb krematóriumaként emlegetett Golders Green temető 1901-ben, csodaszép parkos környezetben nyitotta meg kapuit. A Sir Ernest George (1839-1922) által tervezett, mauzóleumként is működő temetkezési helyet körülölelő parkba és temetőbe bárki ellátogathat, aki az emlékezés és kegyeletadás mellett élvezni szeretné az itt uralkodó csendet, meghittséget és különleges hangulatot.