Ugrás a tartalomhoz

London Bicycle Tour Company (Londoni Kerékpártúra Társaság)

Elfáradtál a gyaloglásban? Sportos típus vagy? Ismerd meg London nevezetességeit kerékpár-nyeregből. Vegyél részt egy idegenvezetett bicikli-túrán London utcáin. A túrák a Gabriel's Wharf-tól indulnak, és – elkerülve a forgalmas utcákat – olyan vidékekre visznek el, amit autóból nem láthatsz.

Háromféle túra közül választhatsz:

Közép-londoni túra

A belváros legfontosabb nevezetességeit mutatja be, naponta 10.30-kor indul; a résztvevők 2 és fél óra alatt 6 mérföldet tesznek meg. Végigkarikázhatsz a London Eye, a Big Ben, a Parlament, a Westminster Apátság mellett, majd a St. James's Parkon át a Buckingham-palotáig, ahol megnézheted az őrségváltást is. Az út ezt követően átvezet a Trafalgar és Leicester tereken, majd a China Town-n át a Covent Garden-ig, ahol rövid pihenőt tarthatsz. A túra London jogász-negyedében, majd a színpompás Leather Lane Market-en visz keresztül a Szent Pál-székesegyházig. Az út a Wobbly Bridge-en átkelve ér véget.

Keleti túra

A keleti túra szombaton és vasárnap 14.00 órakor indul, a résztvevők 3 és fél óra alatt 9 mérföldet tesznek meg. Első állomása a Globe Színház és Sir Francis Drake híres hajója, a Golden Hind, majd a Tower és a Tower-híd következik. A hídon átkelve az út St. Katherine's Dock-hoz, majd a Brunel's alagúton át a Tobacco Dock-hoz vezet. Az út során felfedezheted a soknemzetiségű és multikulturális Kelet-Londont és megismerheted Hasfelmetsző Jack rémes történetét is. A túra útvonala átvezet a szegényes vidékekről a City pénzügyi világába, ahol megnézheted a Tőzsdét, a City polgármesterének székházát (Mansion House) és a Városháza (Guildhall) épületét. Természetesen ez az út is a Szent Pál-székesegyháznál ér véget.

Nyugati túra

A nyugati királyi túra szombat és vasárnap 12.00 órakor indul, és 3 és fél óra alatt 9 mérföldet tesz meg parkokon és palotákon keresztül vezetve. A Temze parton a kerékpározók elhúznak a Nemzeti Színház és a Royal Festival Hall mellett, majd közvetlenül a London Eye alatt. A Westminster-hídon átkelve megcsodálhatod a Parlament épületét, aztán továbbhaladva a Temze partján eljuthatsz London egyik legöregebb épületéhez, a Lambeth Palace-hez. Érintve a Westminster Abbey-t „zöld út” áll a kerékpározók előtt: St. James's Park, Buckingham Palace, Constitution Hill, Hyde Park az útvonal. Itt megállhatsz egy percre a Royal Albert Memorial-nál, és meghallgathatsz egy szónokot a Speakers Cornernél. A Green Parkon és a Mallon végigtekerve juttok el Trafalgar térre, a National Gallery-hez. A kirándulás a Covent Garden színházi világát érintve, a Temze-parthoz visszaérve fejeződik be.

Cím: 56 Upper Ground, 1A Gabriel's Wharf, London SE1
Telefon: +44 20 7928-6838

Nyitvatartás:
  • A közép-londoni túra naponta 10.30-kor indul.
  • A keleti túra szombatonként és vasárnaponként 14.00 órakor. (Télen előjegyzés alapjánszombat 12.00 órakor.)
  • A nyugati királyi túra szombat és vasárnap 12.00 órakor indul. (Télen előjegyzés alapján vasánap 12.00 órakor.)

A kerékpár bérléshez és a túrákon való részvételhez bankkártya szükséges (letéti díj miatt).

Idegenvezetés:

A kerékpártúrákat szakképzett idegenvezető vezeti.

Akadálymentesítettség:
Nincs információ róla.

Belépőjegy:
  • Felnőtt belépő: £19.95
  • Kedvezményes belépő: £16.96 (A rövidebb, közép-londoni túra ára.)

London Pass kedvezmény:

£19.95 megtakarítás*
  • Ingyenes belépés
  • Speciális ajánlat

A London Pass birtokosai vagy hétköznap kölcsönözhetnek egy órára kerékpárt, vagy részt vehetnek a naponta 10.30-kor induló közép-London túrán. Tudj meg többet a London Pass-ról...

* a jelölt megtakarítás egy London Pass-t birtokló felnőtt személyre értendő.

Adatok utoljára ellenőrizve: 2008. november 21. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.7 (3 voks)

A környék térképe

Közeli állomások

Hozzászólások

Nagyon Tetszik amit csináltok,Profi munka.
Szívélyes hangulatú,az ember képzeletét az adott témára jól rávezető okos írások. Legyen sok örömötök benne sokáig,nekem nagyon tetszett minden cikk.
Sziasztok

A NAP süssön rád!

Üdv feeny