Ugrás a tartalomhoz

London City repülőtérről a belvárosba

London City repülőtér alig 10 km távolságra van a City-től (London üzleti és pénzügyi központja) és 5 km-re az új üzleti központtól a Canary Wharf-tól. Ezen földrajzi adottság az üzleti utazók számára ideálissá teszi a repülőteret.

DLR

Mivel a repülőtérnek saját DLR megállója van, így legegyszerűbb ezzel oda és vissza utazni. A DLR közvetlen kapcsolatot biztosít több földalatti vonallal (Jubilee, Northern, Central, Circle és Waterloo and City Line).

Bővebb információ a Transport for London honlapján.

Taxi

Legkényelmesebben és legrugamasabban taxival juthatsz be és ki a reptérre, de ennek megvan az ára. A taxi állomás közvetlenül a terminál előtt található. A fuvardíj nagyából így alakul néhány kiemelt helyszínre:

  • London Canary Wharf: £12
  • City of London: £20
  • ExCel Exhibition Centre: £8
  • Westminster: £30

Hozzászólások

A taxi díja függ a napszaktól, a megtett távolságtól és az utazás időtartamától. A fenti írás a "belváros közeli" City Airport-ról szól, így az árak nem összevethetőek a Heathrow-ival. Heathrow és belváros viszonylatban £45-£85 között alakul a viteldíj forgalomtól és napszaktól (ünnepnaptól) függően...

Heatrow reptér és PAddington között 62 fontot fizettünk a fekete taxinak, ami a reptérről indul. Visszafelé a városból a reptérre 35 fontért hoztak ki.