Ugrás a tartalomhoz

London Eye (Millenniumi Kerék)

A EDF Energy London Eye, azaz a Millenniumi Kerék, a Temze keleti partján, a Westminster és a Hungerford hídak között található. 135 méteres magasságával 2006. májusáig ez volt a világ legmagasabb forgókereke. Tiszta időben akár 40 km-re (Windsorig) is ellátni a tetejéről.

A London Eye David Marks, Julia Barfield, Malcolm Cook, Mark Sparrowhawk, Steven Chilton és Nic Bailey építészek tervei alapján készült.

Az óriáskerék külső széléhez rögzített 32 zárt kabin kb. 0,9 km/h sebességgel, kb. 30 perc alatt tesz meg egy kört. A kerék elég lassan forog ahhoz, hogy az emberek be- és ki tudjanak szállni, sőt még arra is jut idő, hogy a biztonsági emberek a kiszállók után ellenőrizzék, semmi gyanús csomag sem maradt a kabinban.

A kereket darabokban, a Temzén szállították felállításának helyére, majd összeszerelése után daruval - több órás munkával - emelték az 1700 tonnás monstrumot függőleges pozícióba.

A kereket Tony Blair miniszterelnök adta át 1999. december 31-én, de sajnálatos technikai problémák miatt ténylegesen csak 2000. márciusától látogatható. Az óriáskereket a Merlin Entertainments üzemelteti, és jelenleg az EDF Energy szponzorálja. A kerék olyan sikeres, hogy annak ellenére, hogy eredetileg csak öt évre kapott működési engedélyt, később meghagyták állandó túrista látványosságnak.

Mivel a város "leginkább fényképezett fele" a keréktől nyugatra, illetve északra terül el, ezért ha szép, jól megvilágított, részletgazdag fotókat akarsz csinálni fentről, akkor a délelőtti "felkelő" nap fényét kell kihasználnod.

2010-ben megnyílt a London Eye 4D-s élmény mozi is, amely a London Eye jegyirodájának hátuljában található és minden London Eye jeggyel ingyenes a belépés. A mozi részeként madártávlatból fedezheted fel Londont és speciális effektek teszik még élvezetesebbé az attrakciót.

Cím: Westminster Bridge Road, London SE1 7PB
Telefon: +44 87 0990 8883

Nyitvatartás:
  • Január és március között minden nap 10.00 és 20.30 között
  • Április és június között naponta 10.00 és 21.00 között
  • Július és augusztus hónapokban naponta 10.00 és 21.30 között
  • Szeptember és december között naponta 10.00 és 20.30 között.
  • Zárva tart december 25-én.
Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:

Mozgáskorlátozottak számára, a be és kiszálláshoz - ha szükséges -, a kerék forgása lelassítható vagy megállítható. A személyzet a segítségedre lesz. Előzetes jegyrendelés ajánlott. Egy kapszulába max. 2 kerekesszék, a kerékre összese max. 8 kerekesszék engedhető fel. 350 font letét ellenében a helyszínen is kölcsönözhető kerekesszék. Mozgáskorlátozott egy kísérőjének ingyenes a belépés.


Belépőjegy:
  • Felnőtt belépő: £19.20
  • Kedvezményes belépő: £15.30 (60 éve felettieknek)
  • Gyermek belépő: £12.30 (4-15 év között; 4 éves kor alatt ingyenes.)
Adatok utoljára ellenőrizve: 2013. december 19. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.5 (80 voks)

A környék térképe

Közeli állomások

Hozzászólások

a kapszulákról és benne utazókról készült fotót csak a helyszínen lehet megvásárolni? esetleg neten valahova feltöltik?
köszönöm válaszotokat :

Feledhetetlen élmény volt! Úgy értünk oda hogy pont naplementében láttuk a várost és egyszerűen gyönyörű volt.
A jegyekhez a sor tényleg elég hosszúnak tűnt, mindenképp javaslom az előre vásárlást.

Felejthetetlen élmény volt számomra! 2010.aug-30-!

@Bazsi10

Ha Flexi, akkor adott napra, de nem konkrét időpontra szól a jegyed, ha Fast akkor nem kell kivárnod a sort. Flexi Fast a kettő kombinációja.

Azt szeretném, hogy az interneten vannak különböző jegyek! Az egyik Flexi Standart a másik Fast Frack és a harmadik pedig Flexi Fast Track. A kérdésem az lenne, hogy mi köztük a különbség?! Köszi

A jegyek drágábbak lettek, mint ami ide ki van írva. A felnőtt 17.95 font, a gyerek pedig 9.50.

Énis ültem rajta. Szerintem csodálatos volt. Ha valaki Londonba jár szerintem oda mindenképpen érdemes elmenni. Igaz hogy elég hosszú a sor de érdemes kivárni. Csodálatos

Én harmadjára is felülök :)

Leslie

Éva!

Ellenőriztem az árakat és frissítettem az adatlapot. Így a most látható árak megfelelnek a valóságnak.

Szia Balu!
Érdeklődöm, hogy a felnőtt jegy mennyibe került?
köszi.