Ugrás a tartalomhoz

Gatwick repülőtérről London belvárosába

Gatwick repülőtér a legforgalmasabb egykifutós repülőtér a világon és egyben a második legnagyobb repülőtere az Egyesült Királyságnak, amely számos lehetőséget biztosít, hogy gyorsan bejuss London központjába.

Gatwick Express (vonat)

A naponta reggel 5 és éjfél között 15 percenként induló modern légkondícionált vonatok 30 perc alatt repítenek a belvárosi Viktória pályaudvarra, illetve vissza. A vonatok a Viktória pályaudvar 13-as és 14-es peronjáról indulnak. A peron bejáratánál található a jegypénztár. Jegyek ára egy útra £16.90, oda-vissza £28.70.

Bővebb információ a Gatwick Express honlapján.

Southern Trains (vonat)

A South Terminal-ról rendszeresen indulnak Southern vonatok a Viktória pályaudvarra, megállva East Croydon és Clapham Junction állomásokon. A menetidő 35 perc, a jegy ára £11.90 egy útra.

Bővebb információ a Southern Trains honlapján.

First Capital Connect (vonat)

First Capital Connect rendszeres vonatkapcsolatot biztosít a a Gatwick Airport és a St Pancras International vasútállomás között érintve a London Bridge, City, Blackfriars, Farringdon állomásokat.

A utazási idő a London Bridge állomásig 30 perc, St. Pancras International állomásig kb. 50 perc. A menetjegy ára £11.60 egy útra.

Bővebb információ a First Capital Connect honlapján.

easyBus (minibusz)

Az easyBus rendszeres minibusz járatot üzemeltet a Gatwick repülőtér és London belvárosa között. A minibuszok a repülőtér South Terminálja elöl indulnak, a belvárosban pedig a Viktória pályaudvar és a Viktória buszállomás között féluton a Buckingham Palace Road-on a 8-as megállóból indulnak. Az út forgalomtól függően 65-80 percet vesz igénybe. A jegyek online vásárolhatók £2-tól kezdődőleg.

Bővebb információ a easyBus honlapján.

National Express (busz)

A National Express által üzemeltetett buszok nagyából minden órában egyszer indulnak a South Terminal elöl a londoni Viktória buszállomásra. Az út 65-85 percig tart forgalomtól függően. Jegyek az állomáson vásárolható egy útra £7.50 kerül. A járatok körülbelül reggel 5 és 22 óra között közlekednek.

Bővebb információ a National Express honlapján.

Hozzászólások

üdv
márc 4-én érkezem a Getwick-re, 8.-ra szeretnék London Pass-t venni. A kérdésem: hol tudom ezt megtenni? Valamint, ha 6 naposat veszek az kb 80 Font ? Ebben benne van a tömegközlekedés is vagy arra külön kell váltani valamiféle bérletet, ha igen hol? Előre is köszönöm a segítséget.

Röviden sehol, mivel egy egynapos felnőtt LondonPass 39 GBP. Mi azt írtuk hogy, akár napi 13 GBP áron is kijöhet, ha egy 6 napost veszel (amit egy átlagos turista venni szokott). Ha visszaosztod, ~13 jön ki egy napra.

National Expressz busz a Gatwickrol nem 6,60ba,hanem 7,5 be kerultek.SOS segitsetek London passt egy napra miert triplajaert lattam.azt irtatok 13 £.Van meg 3 napom S.O.S.!!!Hol kapok 13er?????