Ugrás a tartalomhoz

Heathrow repülőtérről London belvárosába

Mint a világ egyik legforgalmasabb nemzetközi repülőtere és a város egyik nemzetközi közlekedési kapuja igen jó közlekedési kapcsolatokkal bír. Így a Heathrow repülőteréről több lehetőség is kínálkozik, hogy bejuss a belvárosba.

Heathrow Express

A Heathrow Express a leggyorsabb módja, hogy bejuss a belvárosba. A vonatok 15 percenként indulnak és 15-21 perc (Terminal 5 a legtávolabbi) alatt érnek a belvárosi Paddington állomásra. A vonatok a repülőtérről reggel 5 óra néhány perctől kezdve éjfél előttig közlekednek (első utolsó vonatról célszerű előre tájékozódni).

Az 5-ös terminál megnyitásától kezdve a Heathrow Express nem jár a 4-es terminálra már, mert az 5-ös felé veszi az irányt! Négyes terminálra érkező/induló utasoknak célszerűbb a közvetlen kapcsolatot biztosító Heathrow Connect járatot használni, vagy lehetőségük van a Heathrow Central állomáson (külön jegyvásárlás nélkül) átszállni a Heathrow Connect-re.

A modern, légkondícionált vonatok vezeték nélküli internet, ingyenes TV és alagutakban is működő mobil hálózati szolgáltatásokkal áll utasai rendelkezésre. Minden vonat rendelkezik egy pihenő kocsival (Quiet Zone), ahol tilos a hangos beszéd, mobiltelefonálás, hangos zenehallgatás.

Jegyeket vásárolhatsz az interneten, az állomáson vagy akár a vonaton is. Jegyek ára:

  • interneten: £14.50 (retur jegy: £28)
  • állomáson: £15.50 (retur jegy: £29)
  • vonaton: £17.50 (retur jegy: £31)

Bővebb információ a Heathrow Express honlapján.

London Underground

A földalatti Piccadilly vonala biztosítja a legolcsóbb módot, hogy bejuss a belvárosba, egyben ez az egyik leglassúbb. Egy jegy kb. £4 és a vonatok körülbelül egy óra alatt teszik meg az utat a belvárosi megállókig és még csúcsidőn kívül sem kell többet várnod a következő vonatra mint 10 perc.

Jegyeket bármely állomáson vásárolhatsz automatából, esetleg jegypénztártól. A járatok körülbelül reggel 5 és éjfél között járnak, az éjszakai órákban N9-es éjszakai buszjárat köti össze a repülőteret a belvárossal, Hounslow, Brentford, Chiswick, Hammersmith és Aldwych vonalon.

Bővebb információ a Transport for London (TfL) honlapján.

Heathrow Connect

Heathrow Connect modern, légkondícionált vonatai nyugat londoni állomásokon keresztül köti össze a repülőteret a Paddinton állomással. A vonatok a 4-es termináltól indulnak érintve az 1-2-3-as terminálok központi megállóját. Az új 5-ös terminált nem érinti a Heathrow Connect!

A járatok naponta, reggeltől-estig 30 pecenként indulnak és kb. 25 perc alatt teszik meg az utat. A jegy ára a repülőtér és Paddington között egy útra £6.90, oda-vissza £12.90. Jegyek az állomáson vásárolhatók, a vonaton nem. A vonatokra nem érvényes sem az Oyster, sem a Travelcard.

Bővebb információ a Heathrow Connect honlapján.

National Express (busz)

A Heathrow Central Bus Station-ről induló járatok 50-85 perc alatt teszik meg az utat a belvárosi Victoria Coach Station-ig. A £4-ba kerülő jegyek az állomáson válthatók. A járatok körülbelül reggel 5 és 22 óra között közlekednek.

Bővebb információ a National Express honlapján.

Taxi

Legrugamasabb módon taxival juthatsz be és ki a reptérre, de ennek természetesen megvan az ára. A fuvardíj London központi kerületei esetén £45-£85 között változik és az út kb. fél, egy órát vesz igénybe.