Ugrás a tartalomhoz

Stansted repülőtérről London belvárosába

London Stansted repülőtér kb. 50 km-re észak-kelet irányba található Londontól. A repülőtér az Egyesült Királyság harmadik legforgalmasabb repülőtere és London vonzáskörzetében is a harmadik legnagyobb repülőtér Heathrow és Gatwick után.

Stansted Express (vonat)

Mivel a repülőtérnek saját vasútállomása van a terminál épületénél, így a Stansted Express járatok közvetlenül kötik össze Londonnal. A járatok a Liverpool Street állomásra futnak be, megállva Tottenham Hale állomáson, átszállási lehetőséget kínálva a földalattira (Victoria line).

A vonatok 15 percenként indulnak és 45 perc alatt teszik meg az utat, amelyre a jegy ára egy útra £15, oda-vissza £24.

Bővebb információ a Stansted Express honlapján.

National Express (busz)

Rendszeres National Express buszjáratok közlekednek a repülőtérről London központjában található Victória állomáshoz. A buszok 24 órabán közlekednek, napközben kb. 20-30 percenként, éjszaka ritkábban indul egy-egy járat. Menetidejük forgalomtól függően 90-100 perc között változik.

Bővebb információ a National Express honlapján.

Terravision (busz)

A Terravison két járatot közlekedtet a Stansted repülőtérről, egyiket a Liverpool Street állomásig, a másikat a Viktória állomásig. A buszok a repülőtér terminálja elöl indulnak, a belvárosban pedig a Viktória pályaudvar és a Viktória buszállomás között félúton a Buckingham Palace Road, illetve az azzal párhuzamos Bulleid Way megállókból indulnak. A Liverpool Street-i járat belvárosi végállomása a pályaudvar melleti Bishopsgate útcánál van.

Az út a Liverpool Streetre 55 perc, a Viktória állomásra 75 pecig tart. A jegyek online vásárolhatók, egy útra £8, oda-vissza £14.

Bővebb információ a Terravision honlapján.

easyBus (minibusz)

Az easyBus rendszeres minibusz járatot üzemeltet a Stansted repülőtér és London belvárosa között. A minibuszok a repülőtér terminálja elöl indulnak, a belvárosban pedig a Viktória pályaudvar és a Viktória buszállomás között félúton a Buckingham Palace Road-on a 8-as megállóból. Az út forgalomtól függően 90-110 percet vesz igénybe. A jegyek online vásárolhatók £2-tól kezdődőleg.

Bővebb információ a easyBus honlapján.

Hozzászólások

Sziasztok ! Stanstedről szeretnek minél egyszerűbben Paddingtonba eljutni a Sussex Gardensben levő szállodába . Van valami ötlet ? Köszönöm szépen

Szép napot!

Meg tudná valaki mondani, hogy a London Stansted reptérről, hogy jutok el Borehamwoodba a Travelodge szállodába?

Köszönöm.

Segítséget szeretnék kérni. A szállásunk a Dolphin Hotelben (Paddington) lesz. Stansted repülőtérről hogyan jutunk oda a legegyszerűbben és a leggazdaságosabban?
Köszönöm szépen.

Például a honlapjukon? www.terravision.eu amit utána ki kell nyomtatnod.

Sziasztok.

En csak annyit szeretnek megtudni,hogy a Stanstedi repuloterrol kozlekedo Terravision busz jaratokra hol lehet jegyet vasarolni?Most eloszor utazok Londonba es hat egy kicsit izgatott vagyok.

Sziasztok,
használta valaki mostanában a Stansted Expresst, és tudja, hogy pontosan hogy működik az online akciójuk, amivel 2 fő áráért lehet 4-en utazni?
A honlapon mindig csak a teljes árat hozza, és ír egy e-mail címet, hogy ott lehet foglalni a kedvezményes jegyet -ha jól értelmezem-, de jó lenne hallani egy gyakorlati tapasztalatot.
Réka