Ugrás a tartalomhoz

Madame Tussauds (Madame Tussaud Panoptikuma)

Madame Tussaud Panoptikuma hosszú és kalandos történettel dicsekedhet azóta, hogy a híres viaszbábuk sok évi vándorlás után „letelepedtek” 1835-ben Londonban, és Madame Tussaud a Baker Streeten megnyitotta első állandó kiállítását. A gyűjtemény 1884-ben költözött jelenlegi helyére, a Marylebone Roadra, és megbecsültségét mutatja, hogy mára az Angol Örökség részévé nyilvánították.

Az elmúlt évtizedek (századok?) hírességei mind felsorakoznak itt, legyenek akár királyok, politikusok, sportolók, művészek vagy hírhedt bűnözők. És megcsodálhatod az épp aktuális sztárokat is, hiszen úgy tartják, nem is világsztár az, akiről még nem készült viaszbábu. Mme Tussaud pedig lépést tart a sztárvilág változásaival. Van már viaszmása a Harry Potterként megismert Daniel Radcliffe-nek éppúgy, mint a Karib-tenger kalózainak. A viaszbábuk megdöbbentően élethűek, nem egy közülük igen tetemes anyagi ráfordítás árán születhetett meg.

A kiállítás „tematikus”: külön teremben csodálhatjuk meg Hollywood és Bollywood sztárjait, így pl. Brad Pitt, Johnny Depp és Julia Robert, illetve az indiai filmcsillagok, Shahrukh Khan és Aishwarya Rai szobrait; az interaktív sport zónában láthatjuk David Beckham, Lewis Hamilton és Cristiano Ronaldo mását.

A kultúr zónában neves tudósok, művészek viaszszobrai állnak, mint pl. Einstein, Dickens és Picasso.

A zene zónában találkozhatunk Lady Gagával és Amy Winehouse-szal, Justin Timberlake-kel, Robbie Williams-szel és Britney Spears-szel éppúgy mint a halhatatlan elődökkel Jimi Hendrix-szel, a Beatles-szel, Bob Marley-vel vagy Freddie Mercury-val.

A világ vezetőinek (World Leaders) sorában a királyi család tagjai mellett híres vagy hírhedt politikusok, államférfiak sorakoznak.

A divat világának szereplőit (pl. Kate Moss) csakúgy felfedezhetetd itt, mint filmszereplők (Ironman, Hulk, Pókember) alakját is.

A Chamber of Horrors - ahová szívbetegeknek, gyerekeknek és terhes anyáknak nem javasolt belépni - élő színészekkel és speciális effektekkel is rémísztgeti a látogatókat.

Ma már a világ több pontján is megnyitotta kapuit a Tussaud nevével fémjelzett panoptikum. A Múzeum megtalálható Hong-Kong-ban, ahol például Jackie Chan a legnagyobb attrakció, de épült panoptikum Amszterdamban, Las Vegasban, New Yorkban, Washingtonban, Berlinben, Hong Kongban, sőt Sanghajban is.

Cím: Marylebone Road, London NW1 5LR
Telefon: +44 871 894 3000

Nyitvatartás:

Hétköznap: 9.30-tól 17.30-ig.
Hétvégeken naponta 9.00-től 18.00-ig, nyári főszezonban 9.00-től 19.00-ig.

(Legjobb, ha a látogatás napjának nyitvatartását a honlapon ellenőrzöd!)

Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:

Mozgáskorlátozottak számára bejárható, de célszerű bejelentkezni a +44 871 894 3000 számon. Belépés számukra félárú és egy kísérőnek ingyenes.


Belépőjegy:
  • Felnőtt belépő: £30.00
  • Gyermek belépő: £25.80 (4-15 év között; 4 év alatt ingyenes)
Adatok utoljára ellenőrizve: 2013. október 7. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.5 (91 voks)

A környék térképe

Közeli állomások

Hozzászólások

Most voltunk, sima kártyát is elfogadnak fizetésül.

Esetleg tudna valaki segíteni, hogyha elővétben vesszük a jegyeket, akkor csak dombornyomott kártyáról lehet utalni vagy sima hagyományos bankkártyát is elfogad?
Köszi

Én holnap készülök felkeresni a múzeumot és olyan kérfésem lenne hogy kb. mennyi idő kell a végignézésére? Munaidő után mennék de ha pár óra nem elég rá inkább megyek máskor. Remlem még időben kapok választ, előre is köszönöm

!!!!!!!!NYÁRON VASÁRNAP SENKI SE MENJEN !!!!!!!!!!!!!

Július közepén voltunk Londonban. Először a panoPtikumot szerettük volna megnézni. Internetem olvastam, hogy ha elővételben vesszük meg a jegyeket több órás sorban állástól
kíméljük meg magunkat. Nagyon rossz tapasztalatunk van.
Nincs elsőbbsége az internetes jegy foglalásnak.
Ugyanúgy végig kellett állunk a 2 órás sort a bejárati ajtóig. Mikor a bejárati ajtóhoz értünk akkor már azt hittük, hogy nyert ügyünk van, de onnan még vagy 2 órát álltunk sorba szűk folyósokon, cikk-cakk-ban haladva. Nem lehetett se visszafordulni, se előre kijutni
mikor úgy döntöttünk, hogy mégse álljuk végig a 4 órás sort.
Kb. ilyen lehetett a nyugatinál a West-Balkán a 3 halálos áldozattal, csak itt mindenki türelmesen végig állta, és nem
volt vészhelyzet szerencsére. Kiderült, hogy azért volt ez a rémes sorállás, mert vasárnap az 5 pénztárból csak egy pénztár üzemel. Mikor bementünk olyan sokan voltak, hogy mindenhol sorba kellett állni a fényképezéshez is. Nem lehetett így jó képeket csinálni.

!!!!!!!!NYÁRON VASÁRNAP SENKI SE MENJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Március végén jártunk a Panoptikumban. Interneten keresztül vettük meg előre a belépőjegyet, így kb. 40 percet álltunk sorba, hogy bejuthassunk. Ha a helyszínen vásároltuk volna meg, akkor szinte azonnal bemehettünk volna.

Tegnapelőtt érkeztem meg Londonból. Nagyon-nagy élmény volt.Aki kiutazik feltétlenül keresse fel a Panoptikumot.Érdemes a jegyet aki megteheti elektronikus úton megvenni. Amennyiben a London Ei-re is fel szeretnétek ülni, ami szintén felejthetetlen és egyedülálló élmény, érdemes venni egy kombinált jegyet, összekötve a kettőt, igy lényegesen olcsóbb.Igy nincs sorbanállás, a Panoptikumban kell átvenni a jegyeket, amik egy hónapig felhasználhatók.
Felejthetetlen élmény, csak mivel Húsvétkor voltunk ott rengeteg volt a túrista. Ajánlom a Horror részleget is mindenkinek,ki lehet birni és nagyon érdekes.Nekem a viaszfigurák többnyire valószinütlenül vékonyak és törékenyek voltak, az volt az érzésem a valóságban mindegyik nagyobb.Egyébként nagy a hasonlóság.

Sziasztok!!!!!!!!!!!
Mi éppen 3 napja értünk haza Londonból.Felejthetetlen élmény volt,az emberek nagyon aranyosak és udvariasak.A London eye és a panoptikum is nagyon jó volt .mindenkinek ajánlom hogy nézzen be oda!(mintha tényleg igazi emberek lennének) A chamber of horror terem is nagyon jó volt ha ott jártok oda is nézzetek be csak vigyázzatok a maszkos emberekkel.Sajnos nem mindent láthattunk de szeretnénk még újra eljutni Londonba!!!!
Mindenkinek jó utat és érezz jól magát mert felejthetetlen élmény lesz!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok!
Én tavaly Augusztusba voltam Londonban hát az valami felejthetetlen volt :) A Panoptikumot vártam a legjobban.
Nagyon jó volt, csak az a sok ember...De udvariasak voltak és mindig oda engedtek minket ahoz akivel fotózkodni akartunk.
Annyira nagy a Panoptikum hogy sajnos nem tudtam mindenkit megtalálni akit szerettem volna.De ettől eltekintva felejthetetlen élmény volt.Aki Londonba látogat feltétlenül nézzen be ha teheti...

Apukámmal nemsokára megyünk Londonba, szeretnénk elmenni ide is.
Én most vagyok 13 éves. Szerintetek se menjek be a horror részbe? (Már magamtól is azt gondolom, hogy ne, mivel nem szeretem a horror filmeket,de kiváncsi vagyok mások véleményére is.)

Szerintem borzasztóan jó volt. Mi februárban voltunk és akkor nem voltak annyira sokan és az emberek pedig türelmesek voltak, megvárták amíg lefényképeztünk mindent így jól sikerültek a képek. A belépő szerintem sem drága és ha valaki ott van akkor mindenképpen megéri bemenni. Mi bementünk a Chamber of horrors-os részbe is...hát nagyon durva volt. Nagyon hatásos volt az egész jól csinálják én nagyon féltem.