Ugrás a tartalomhoz

Museum in Docklands (Docklands-i Múzeum)

A Museum in Docklands bevezet a Temze, és London kikötőjének történetébe, felvillantja a századokkal ezelőtt itt élt emberek rég elmúlt, nagyrészt elfelejtett világát. Maga a múzeum egy látványos, XIX. századi raktárépületben kapott helyet a Docklands szívében, a Nyugat-Indiai-rakparton, mely korábban egzotikus fűszerek, gyapot, rum raktározására szolgált.

A múzeum mintegy húsz állandó kiállítása i.sz. 50-től napjainkig – korszakonként – vezet végig a Docklands történelmén.

Csak példaképpen citáljunk a látnivalók közül:

Kiállították – óriási bálnacsontok mellett – a déltengeri bálnavadász hajó, a Mary hajónaplóját, mely 1823 és 1825 közötti vadászatok fekete történetét eleveníti fel.

A „Tengerészváros” nevű galérián az ajtókon átlépve az 1840-es 50-es évek kikötőjének sötét, szeles utcáin találod magad: vadállatokat árusító „bolt”, sörcsarnok, a matrózok garniszállója, szatócsüzlet és még sok más között sétálhatsz...

A múzeum egyik legbecsesebb tárgya egy erősen megtépázott zászló, mely 1944. június 4-én, a D-Napon Franciaország partjait először elérő egyik hajóról származik. A zászlót az egyik csónakkormányos, George Sluman hagyatékában találták, özvegye ajándékozta a múzeumnak.

Láthatod a múzeumban II. világháború idején épített kétszáz bunker egyikének élethűen felújított mását, amely a gyakran bombázott kikötőben sok ember életét mentette meg.

Egy 2011. október 30-ig nyitva tartó kiállításon William Kidd kapitány történetét ismerheted meg. A XVII. századi skót tengerészt kalózkodásért perbe fogták és kivégezték. Élete, elrejtett és soha meg nem talált kincsei kalózregényeket és filmeket ihletett.

Cím: West India Quay,, No. 1 Warehouse, London E14 4AL
Telefon: +44 87 0444-3856

Nyitvatartás:

Naponta 10.00-18.00 között.

Zárva december 24-26. és január 1.

Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:

Mozgáskorlátozottaknak bejárható.


Belépőjegy:

Ingyenesen látogatható

Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 26. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 2.5 (2 voks)

A környék térképe

Közeli állomások