Ugrás a tartalomhoz

National Portrait Gallery (Nemzeti Arcképtár)

A National Portrait Gallery ad otthont a világ legnagyobb portrégyűjteményének. A több, mint 10.000 műtárgyon a brit történelem valamennyi jelentős alakja felsorakozik a középkortól napjainkig, VII. Henriktől Florence Nightingale-en át a Beatles-ig és II. Erzsébetig.

Láthatunk itt festményeket, rajzokat, karikatúrákat, portrészobrokat és fényképeket a brit történelem, tudomány és művészet szinte valamennyi kimagasló személyéről. (Többször érte is már az a vád képtárat, hogy a kiállítandó képek kiválasztásánál sokkal inkább az ábrázolt személy érdemei, semmint a kép művészi értéke a meghatározó.)

A múzeum 1890-95 között épült, bár a Felsőházban már 1856-ban felmerült annak a gondolata, hogy létre kellene hozni a kiemelkedő történelmi személyek arcképcsarnokát. Az Alsóház azonban csak nehezen hagyta jóvá a javaslatot, mivel szívesebben bővítették volna a Nemzeti Képtárat, minthogy a főrendek családi portréinak múzeumát finanszírozzák.

Cím: St Martin’s Place, London WC2H 0HE
Telefon: +44 20 7306 0055

Nyitvatartás:
  • Szombat-szerda: 10.00-18.00
  • Csütörtök-péntek: 10.00-21.00

Utolsó belépés 45 perccel zárás előtt.

Zárva tart: december 24-26.

Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:

Kerekesszékkel bejárható.


Belépőjegy:

Ingyenesen látogatható

London Pass kedvezmény:

  • Ingyenes kiállítások
  • Speciális ajánlat

A belépés díjtalan. Ugyanakkor a speciális kiállításokra van belépődíj, melynek összege változó. A London Pass birtokosai ingyen léphetnek be a fizetős kiállításokra. Tudj meg többet a London Pass-ról...

Adatok utoljára ellenőrizve: 2012. december 13. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.1 (7 voks)

A környék térképe

Közeli állomások