Ugrás a tartalomhoz

Piccadilly Circus

A Piccadilly Circus, amely London egyik legforgalmasabb és legszínesebb pontja, a West End központja. A körtérbe öt nyüzsgő út fut be és a tér mára London egyik jelképévé vált, a híres neonreklámjaival és Erósz-szobrával.

A tér közepén álló szobor eredetileg a keresztény jótékonyság angyalát akarta ábrázolni és Shaftesbury lordjának állított emléket 1892-ben. Később átkeresztelték Erószra, a görög mitológia szerelemistenének. Az alumíniumból készített szobor (amely ebben az időben ritkaságszába menő anyag volt) egy bronz szökőkút felett emelkedik íjjal és nyíllal a kezében.

A Piccadilly északi sarkán álló épületek homlokzatán láthatóak a fényes neonreklámok, közte a klasszikussá vált Coca-Cola reklám. A fényreklámokat az 1900-as évek elején helyezték ki, abban az időben a tér többi épületén is voltak kivilágított hirdetések.

A környék John Nash által tervezett arculata sokat változott az elmúlt két évszázad során: az eredeti házsorokat lebontották, az épületeket átépítették, így nyerte el a körtér mai képét. Híres épülete a Criterion Theatre a tér déli oldalán (színház, amely 1874 óta működik) és az 1885-ben épített London Pavilion az észak-keleti oldalon, amely ma bevásárlóközpont.

A Piccadilly Circus a város legmozgalmasabb szórakozónegyedének, a sokarcú Soho-nak a bejárata, ahol éttermek, klubok, kocsmák (pub), mozik és színházak sokasága várja a vendégeket.

Cím: Piccadilly Circus, London W1V 9LB

Nyitvatartás:

Bármikor megtekinthető.

Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:
Nincs információ róla.
Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 25. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.3 (43 voks)

A környék térképe

Közeli állomások