Ugrás a tartalomhoz

Pollock’s Toy Museum (Pollock Játék Múzeuma)

A Pollock's Toy Museum zsúfolásig tele van a világ minden részéből, különböző korokból származó játékokkal: teddy bear-ek, viasz és porcelán babák, társasjátékok, optikai játékok, bababútorok és babaházak, mechanikus és építőjátékok gazdag kavalkádját láthatod itt. A múzeum nevét Benjamin Pollock-ról kapta, aki az utolsó viktoriánus játékszínház készítő volt.

A papírból vagy fából készített játékszínházak a 1800-as években igen népszerűek voltak, a gyerekek ezek színpadán papírmassé figurák segítségével saját kis jeleneteiket játszhattak el.

Benjamin Pollock volt valószínűleg az egyetlen boltos Hoxton-ban, Kelet-London meglehetősen lepukkant kerületében, akinek a gyászjelentése a Times-ban jelent meg... 1937-ben 80 éves korában halt meg, és a játékszínház hagyományát olyan sikerrel tartotta életben 60 éven át, hogy boltját híres emberek, színészek, szerzők, ünnepelt személyiségek (pl. Robert Louis Stevenson) is meglátogatták.

1950-ben Marguerite Fawdry felvásárolta a Benjamin Pollock Ltd. teljes árukészletét, holott eredetileg csupán a fia játékszínházához szeretett volna egy piciny darabot megvásárolni... Ő alapította a múzeumot, mely 1956-ban nyílt meg. 1969. óta működik jelenlegi helyén, a Scala utcában, ahol két egymás melletti – XVIII. és XIX. századi – mesebeli házacskát foglal el, melyeket keskeny lépcsőházzal nyitottak össze.

Cím: 1 Scala Street, London W1T 2HL
Telefon: +44 20 7636 3452

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig 10.00-17.00 (Utolsó belépés: 16.30)

Zárva tart: december 24-26., január 1. és banki szünnapokon.

Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:

Kerekesszékkel nem bejárható.


Belépőjegy:
  • Felnőtt belépő: £5.00
  • Gyermek belépő: £2.00

London Pass kedvezmény:

£5 megtakarítás*
  • Ingyenes belépés

Tudj meg többet a London Pass-ról...

* a jelölt megtakarítás egy London Pass-t birtokló felnőtt személyre értendő.

Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 25. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4 (6 voks)

A környék térképe

Közeli állomások