Ugrás a tartalomhoz

Royal Air Force Museum (Királyi Légierő Múzeuma)

Hendon volt repülőtere ad helyet Anglia legnagyobb repüléssel foglalkozó múzeumának. A repülőtér már a múlté, de a hangárjai lenyűgöző gyűjteményt rejtenek. A múzeumot 1972-ben nyitotta meg a királynő, amely ma már 100 darabszám feletti gépgyűtjeménnyel rendelkezik.

A múzeum 6 csarnokban, tematikus kiállításokkal mutatja be a repülés történetét, kezdve Wright testvérek történelmi repülésétől a mai legmodernebb gépekig. Egyik érdekességük - a korábban csak modellként kiállított - Eurofighter Typhoon DA2-es prototípusa, mely 2008. január 21-től ékesíti a kiállítást.

Megtekinthetőek olyan ritka, illetve híres repülőgépek is, mint az I. világháború hírhedt kétfedeles vadászgépe, a Sopwith Camel vagy a II. világháborúból ismert Spitfire, Hurricane, Messerschmitt 109, Mustang vadászgépek és a B17 Fortress, B24 Liberator bombázók.

A kiállítás a gépeken kívül interaktív bemutatókkal, filmekkel, kipróbálható - akár 4D-s - szimulátorokkal, fotó és egyenruha gyűjteménnyel, időszaki kiállításokkal áll a látogatók szórakoztatására.

Cím: Grahame Park Way, London NW9 5LL
Telefon: +44 20 8205 2266

Nyitvatartás:

A múzeum minden nap 10:00-18:00 óra között van nyitva. Utolsó belépés 17.30-kor.

Idegenvezetés:

Nincs információ róla.

Akadálymentesítettség:

A múzeum kerekesszékkel is megtekinthető.


Belépőjegy:

Ingyenesen látogatható

London Pass kedvezmény:

  • Speciális ajánlat

A London Pass kártya lehetőséget ad ingyenesen kipróbálni egy szimulátort, valamint £10 feletti vásárlás esetén 10% kedvezménnyel vásárolni a múzeum boltjában. Tudj meg többet a London Pass-ról...

Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 27. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.5 (23 voks)

A környék térképe

Hozzászólások

Feltétlen azoknak ajánlom, akik vonzódnak a repüléshez, főként a második világháború gépeihez,csoda hogy milyen élethűen tudták restaurálni a kiállított gépeket,az ajándékboltjuk meg szuper,jó szórakozást,üdv,Péter