Ugrás a tartalomhoz

Royal Albert Hall (Királyi Albert-csarnok)

A híres hangversenyterem az Albert-emlékművel szemben, szintén a királynő férjének emlékére épült 1867-1871 között. Tervezői, Fowke és Scott az első drezdai operaház ovális alaprajzát vették alapul a munka megkezdésekor.

A drezdai operaház tervezője, Gottfried Semper, a drezdai Építőművészeti Akadémia professzora volt, aki az 1848. májusi eseményeket követően Londonba menekült, és mint emigráns élt itt 1849-1853 között Albert herceg támogatását élvezve. A Royal Albert Hall az olasz reneszánsz stílusát eleveníti fel, üdítő ellentéte ezzel a túldíszített Albert-emlékműnek. Külső falát csupán a kupola alatt körbefutó, a művészetek és a tudományok előretörését szimbolizáló, terrakotta-fríz szalag díszíti.

A Willis által épített orgona 10.000 sípjával a világ egyik legnagyobb orgonája.

A látogatás fénypontja a lélegzetelállító auditórium megtekintése, de érdekes bekukkantani a királyi pihenőszobába, illetve a királynő páholyába is. Ha szerencsések vagyunk, tanúi lehetünk, hogyan készül a technikai stáb egy-egy újabb produkcióra.

Cím: Kensington Gore, London SW7 2AP
Telefon: +44 20 7838 3105

Nyitvatartás:

Szerda kivételével naponta 10.30 és 15.30 között.

Idegenvezetés:

Vezetett túrák a nyitva tartás napjain 10:30 és 15:30 között indulnak a déli előcsarnok 12-es kapujától.

Kétféle túra van, kizárólag angol nyelvű idegenvezetéssel. Az egyik (Front of House Tour) egy órát vesz igénybe, a másik (Backstage Tour) - kicsit drágább - másfél órás és a kulisszák mögé is bevezet.

Akadálymentesítettség:

Az ötemeletes épületben liftek is rendelkezésre állnak, így az épület mozgáskorlátozottak számára is bejárható. (Ilyen jellegű igényünket azonban a jegyvásárláskor közölni kell.)


Belépőjegy:
  • Felnőtt belépő: £8.50
  • Kedvezményes belépő: £7.50 (60 éven felülieknek és diákoknak)
  • Gyermek belépő: ingyenes (16 év alatt ingyenes.)

London Pass kedvezmény:

£8.50 megtakarítás*
  • Ingyenes belépés
  • Speciális ajánlat

A London Pass birtokosai ingyen vehetnek részt az egy órás túrán, és egy meghatározott termék árából 10% kedvezményben részesülnek a boltban. Tudj meg többet a London Pass-ról...

* a jelölt megtakarítás egy London Pass-t birtokló felnőtt személyre értendő.

Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 27. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.4 (7 voks)

A környék térképe

Közeli állomások