Ugrás a tartalomhoz

Science Museum (Tudományos Múzeum)

A világ legnagyobb tudományos gyűjteménye, mely átfogja a tudomány valamennyi ágát: a mezőgazdaságot, ipart, repülést és hajózást, az emberi test rejtelmeit, orvostudományt és a természettudomány legkülönbözőbb ágait. Unalmas? Ne gondold!

Itt látható Stephenson első gőzmozdonya, a Rocket, amely a világ első vasútvonalán közlekedett, a világ első sugárhajtóműve és a világ első DNS modellje is. De megnézheted az Apollo 10 parancsnoki kabinját, mellyel a három űrhajós eljutott a Holdig 1969-ben. Vagy jobban érdekel a 10000 éves óra, amely évente egyet üt, mutatója évszázadonként megy egyet előre, és kakukkja ezerévente kakukkol? Gyere el, és nézd meg!

Izgalmas dioramák segítségével magad is részese lehetsz az első, altatásban végzett operációjának. Gondolj bele, mindez nem is olyan régen, 1846. október 16-án történt a bostoni Massachusetts Hospital-ban, John Collins Warren műtőjében. De bepillanthatsz a XIV. századi bolognai egyetem tantermébe is, ahol a hallgatók egy kivégzett bűnöző holttestét boncolják...

A Múzeum 3D Mozijában válogathatsz a filmek között attól függően, hogy dínókkal, mélytengeri szörnyekkel akarsz-e találkozni vagy inkább a levegőbe emelkednél, Holdra szállnál, vagy a Hubble Teleszkóp segítségével a világűrbe utaznál.

Cím: South Kensington, Exhibition Road, London SW7 2DD
Telefon: +44 870 870 4868

Nyitvatartás:

Naponta 10.00-18.00 óra között, az iskolai szünetek alatt 19.00-ig.

Zárva tart: december 24-26.

Idegenvezetés:
Nincs információ róla.
Akadálymentesítettség:

Kerekesszékkel is bejárható.


Belépőjegy:

Ingyenesen látogatható

Adatok utoljára ellenőrizve: 2011. május 26. Hibát találtál?

Ha már jártál itt és van saját tapasztalatod, akkor értékeld ezt a látnivalót.

Átlag: 4.5 (40 voks)

A környék térképe

Közeli állomások