Ugrás a tartalomhoz

Telefonálás

Telefonálás közben

Nagy-Britannia hívószáma 44, London körzetszáma 20, majd ezt követi a nyolc jegyű telefonszám. Mivel a GSM rendszer az egész Európai Unión belül egységes rendszerű, így hazai mobilodat tudod használni angliában is.

A helyben és londoni kiadványokban feltüntetett 020 1234-5678 jellegű számokat – saját (hazai) mobilodról – úgy tárcsázhatod, ha a 020-at lecseréled a +4420-ra.

Az EU távközlési ügyekért felelős biztosának hathatós fellépése következtében a nemzetközi roaming díjak – 2007 agusztusától – jelentősen csökkentek.

A barangolásról (roaming) szóló európai uniós rendelet értelmében maximalizálták a mobiltelefonról külföldön indított és fogadott hívások díjait. A hívásfogadás díja legfeljebb nettó 24 eurócent, míg a hívásindítás díját 49 eurócentben maximálták.

A hazai szolgáltatód által felszámított konkrét díjakról tájékozódj az előfizetésed szerinti mobil szolgáltatód honlapján.

Hozzászólások

+44 20 ####-#### v. 0044 20 ####-####

Sziasztok!Valaki segítene?
Itthoni vonalas telefontól,hogy kell tárcsázni Londont?
Előre is köszi

Ha esetleg olyan helyen szalsz meg, ahol van vezetekes telefon, akkor onnan elohivoszam segitsegevel szinte ingyen lehet hivni otthoni (foleg vezetekes) szamokat.

Lasd itt:
http://www.cheapestinternationalcalls.com/CheapestCalls.asp?country=Hung...

Eloszor felhivod a tablazatban megadott szamot, majd amikor a bajos noi hang elkezdi mondani a mondokajat, akkor tarcsazod a 0036...-ot

Nem, nem olvasod rosszul: 0.5p per perc, azaz nehany forint percenkent (350 forint/font arfolyammal szamolva 1 forint 75 filler per perc)!

A dolog egyetlen szepseghibaja, hogy a szamlazas az elohivoszam kicsengesetol kezdodik, azaz ha eppen nincsenek otthon/foglalt, akkor is fizettel nehany penny-t a hivasert.